Goto Seems to work-but nothing there?

Astrophotography has never been easier

Moderators: yang, Sam, lancer jiang, Ji.zwo

Post Reply
Ryan1776
Posts: 5
Joined: Thu Oct 24, 2019 11:59 am

Goto Seems to work-but nothing there?

Post by Ryan1776 » Fri Nov 08, 2019 8:06 pm

Last night I was playing around trying to figure out what to shoot images off.
So in the ASIAir "goto" menu it gives all the things you can see and how long it'll be "up" for.
So I started roaming around.
First let me say that I use it's built-in polar alignment routine and I always immediately go to Vega to focus.
There's always a re-centering adjustment but never very much.
I've gone to the Ring Nebula, Dumbbell, M31. Always centered after the 2nd plate solve.

Last night I tried first the Firework Galaxy-NGC6946. It went there. Did it's plate solve routine, re-adjusted and then was "Centered"
But there wasn't anything there?
I took a 30 sec image. Nothing.
120sec nothing but "space". Where as with M31 you can at least see something is there.

Shooting with unmodded Canon T7i, no filter. ISO 800 and 1600. Orion Atlas EQG
I then went to the Heart Nebula. Nothing.
Veil Nebula. Nothing.
NGC 7331. Same.

Before purchasing the ASIAir and the mount, I had imaged NGC 7331 before but manually had to find it, but was able to, and was able to see it with the same setup and 10sec sub.

The fact that the scope/mount is able to center the Ring, Dumbbell, M31 makes me assume it's working properly.
Anyone else have this issue?

Thanks!

Ryan

User avatar
Ji.zwo
Posts: 160
Joined: Tue May 29, 2018 3:29 am

Re: Goto Seems to work-but nothing there?

Post by Ji.zwo » Mon Nov 11, 2019 7:56 am

Ryan1776 wrote:
Fri Nov 08, 2019 8:06 pm
Last night I was playing around trying to figure out what to shoot images off.
So in the ASIAir "goto" menu it gives all the things you can see and how long it'll be "up" for.
So I started roaming around.
First let me say that I use it's built-in polar alignment routine and I always immediately go to Vega to focus.
There's always a re-centering adjustment but never very much.
I've gone to the Ring Nebula, Dumbbell, M31. Always centered after the 2nd plate solve.

Last night I tried first the Firework Galaxy-NGC6946. It went there. Did it's plate solve routine, re-adjusted and then was "Centered"
But there wasn't anything there?
I took a 30 sec image. Nothing.
120sec nothing but "space". Where as with M31 you can at least see something is there.

Shooting with unmodded Canon T7i, no filter. ISO 800 and 1600. Orion Atlas EQG
I then went to the Heart Nebula. Nothing.
Veil Nebula. Nothing.
NGC 7331. Same.

Before purchasing the ASIAir and the mount, I had imaged NGC 7331 before but manually had to find it, but was able to, and was able to see it with the same setup and 10sec sub.

The fact that the scope/mount is able to center the Ring, Dumbbell, M31 makes me assume it's working properly.
Anyone else have this issue?

Thanks!

Ryan
Hello Ryan,
Based on your description, I guess you disabled the Histogram Auto Screen Stretch, try to re-enable it.
ZWO | Tech Support
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

Ryan1776
Posts: 5
Joined: Thu Oct 24, 2019 11:59 am

Re: Goto Seems to work-but nothing there?

Post by Ryan1776 » Mon Nov 11, 2019 12:08 pm

Ji.zwo wrote:
Mon Nov 11, 2019 7:56 am
Ryan1776 wrote:
Fri Nov 08, 2019 8:06 pm
Last night I was playing around trying to figure out what to shoot images off.
So in the ASIAir "goto" menu it gives all the things you can see and how long it'll be "up" for.
So I started roaming around.
First let me say that I use it's built-in polar alignment routine and I always immediately go to Vega to focus.
There's always a re-centering adjustment but never very much.
I've gone to the Ring Nebula, Dumbbell, M31. Always centered after the 2nd plate solve.

Last night I tried first the Firework Galaxy-NGC6946. It went there. Did it's plate solve routine, re-adjusted and then was "Centered"
But there wasn't anything there?
I took a 30 sec image. Nothing.
120sec nothing but "space". Where as with M31 you can at least see something is there.

Shooting with unmodded Canon T7i, no filter. ISO 800 and 1600. Orion Atlas EQG
I then went to the Heart Nebula. Nothing.
Veil Nebula. Nothing.
NGC 7331. Same.

Before purchasing the ASIAir and the mount, I had imaged NGC 7331 before but manually had to find it, but was able to, and was able to see it with the same setup and 10sec sub.

The fact that the scope/mount is able to center the Ring, Dumbbell, M31 makes me assume it's working properly.
Anyone else have this issue?

Thanks!

Ryan
Hello Ryan,
Based on your description, I guess you disabled the Histogram Auto Screen Stretch, try to re-enable it.
Are you referring to the "AUTO" button in the lower left hand corner?
That is always selected.

User avatar
Ji.zwo
Posts: 160
Joined: Tue May 29, 2018 3:29 am

Re: Goto Seems to work-but nothing there?

Post by Ji.zwo » Tue Nov 12, 2019 2:58 am

Ryan1776 wrote:
Mon Nov 11, 2019 12:08 pm
Ji.zwo wrote:
Mon Nov 11, 2019 7:56 am
Ryan1776 wrote:
Fri Nov 08, 2019 8:06 pm
Last night I was playing around trying to figure out what to shoot images off.
So in the ASIAir "goto" menu it gives all the things you can see and how long it'll be "up" for.
So I started roaming around.
First let me say that I use it's built-in polar alignment routine and I always immediately go to Vega to focus.
There's always a re-centering adjustment but never very much.
I've gone to the Ring Nebula, Dumbbell, M31. Always centered after the 2nd plate solve.

Last night I tried first the Firework Galaxy-NGC6946. It went there. Did it's plate solve routine, re-adjusted and then was "Centered"
But there wasn't anything there?
I took a 30 sec image. Nothing.
120sec nothing but "space". Where as with M31 you can at least see something is there.

Shooting with unmodded Canon T7i, no filter. ISO 800 and 1600. Orion Atlas EQG
I then went to the Heart Nebula. Nothing.
Veil Nebula. Nothing.
NGC 7331. Same.

Before purchasing the ASIAir and the mount, I had imaged NGC 7331 before but manually had to find it, but was able to, and was able to see it with the same setup and 10sec sub.

The fact that the scope/mount is able to center the Ring, Dumbbell, M31 makes me assume it's working properly.
Anyone else have this issue?

Thanks!

Ryan
Hello Ryan,
Based on your description, I guess you disabled the Histogram Auto Screen Stretch, try to re-enable it.
Are you referring to the "AUTO" button in the lower left hand corner?
That is always selected.


Yes, if enabled, that's kinda weird. Please send me some screenshots of the app when the issue happened. addr: ji@zwoptical.com .Thank you.
ZWO | Tech Support
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

Post Reply