V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Astrophotography has never been easier

Moderators: yang, Sam, lancer jiang, Ji.zwo

User avatar
Ji.zwo
Posts: 202
Joined: Tue May 29, 2018 3:29 am

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by Ji.zwo » Fri Nov 15, 2019 2:06 am

taro@seki.tv wrote:
Thu Nov 14, 2019 4:39 am
Hi Ji

I checked

(1)Version is correct as you said. V 1.3-3,37 (Both Android and iPhone)
(2)Android show "Sync to mount" green button.==> OK

(3) But iPhone and iPad not show "Sync to mount " green button. ==> NG

Please check iPhone version
Thank you, confirmed, the iOS version has this bug. Fixing.
ZWO | Tech Support
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

taro@seki.tv
Posts: 29
Joined: Mon May 13, 2019 7:54 am

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by taro@seki.tv » Fri Nov 15, 2019 11:03 am

Thank you Ji

Hope fix soon!!

User avatar
Ji.zwo
Posts: 202
Joined: Tue May 29, 2018 3:29 am

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by Ji.zwo » Thu Nov 21, 2019 3:37 am

taro@seki.tv wrote:
Thu Nov 14, 2019 4:39 am
Hi Ji

I checked

(1)Version is correct as you said. V 1.3-3,37 (Both Android and iPhone)
(2)Android show "Sync to mount" green button.==> OK

(3) But iPhone and iPad not show "Sync to mount " green button. ==> NG

Please check iPhone version
Hello Taro,
We did a research on this, and have been confirmed with the ES company, there is no date/time function of the mount, so we did the date/time function based on the ASIAIR server-client, the [Sync to Mount] button on Android version is a bug.
ZWO | Tech Support
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

taro@seki.tv
Posts: 29
Joined: Mon May 13, 2019 7:54 am

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by taro@seki.tv » Sun Nov 24, 2019 7:30 pm

Hello Ji

Thank you for researching to ES.

So this means ASIAIR can not use with iEXOS-100?

User avatar
Ji.zwo
Posts: 202
Joined: Tue May 29, 2018 3:29 am

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by Ji.zwo » Mon Nov 25, 2019 7:14 am

taro@seki.tv wrote:
Sun Nov 24, 2019 7:30 pm
Hello Ji

Thank you for researching to ES.

So this means ASIAIR can not use with iEXOS-100?
Nope, we can use it, just ignore the date/time options cause the ASIAIR server client can handle them.
ZWO | Tech Support
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

taro@seki.tv
Posts: 29
Joined: Mon May 13, 2019 7:54 am

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by taro@seki.tv » Mon Nov 25, 2019 3:30 pm

Hi Ji

Thank you for glad answer.

So my origjinal issue is follow.

==============================

I use iEXOS-100, but ASIAIR V1.3 not have Sync to mount button at TELESCOPE SETTING SCREEN.
and Now I don't go to any target DSO from ASIAIR. ASIAIR send command to iEXOS-100 but it Telescope go to not sky , go to gland every time.
==============================

Now I know this isue from date/time not linking.

So how to set up same date/time between iEXOS-100 and ASIAIR?

When I used ASIAIR old version(V1.2XX), It was good working. but V1.3 is having issue.

Please tell me .

grand_papou
Posts: 2
Joined: Mon Oct 14, 2019 5:15 pm

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by grand_papou » Sun Dec 01, 2019 10:28 pm

Hello Ji,

I can confirm the same issue Taro has. The iexos-100 mount is not syncing properly with the ASIAIR since version 1.3-3.37 came out. The "sync to mount" button in previous version (and the current Android 1.3 version) solves the problem. Otherwise, the mount simply will not provide proper gotos. I've had it actually going on the wrong side of the meridiain to reach a target like M31, with the scope ending up lower than the counterweights with risks of hitting the tripod.

So, I do not understand why you say the Android version is buggy and should not have the Sync from phone button. It actually WORKS and solves the issue when used with my Android phone, whereas with the iPad everything is screwed up. In addition, the ASIAIR should provide the current mount position in the Telescope settings screen, as per previous versions as it was very useful.

So I would suggest you give another look to this issue, despite what ES said to you, as the current iOS version of the ASIAIR software is not useable with the iEXOS-100.

Thanks,
Pascal

User avatar
Ji.zwo
Posts: 202
Joined: Tue May 29, 2018 3:29 am

Re: V1.3 not have Sync to mount button iEXOS-100 mount

Post by Ji.zwo » Wed Dec 04, 2019 6:22 am

grand_papou wrote:
Sun Dec 01, 2019 10:28 pm
Hello Ji,

I can confirm the same issue Taro has. The iexos-100 mount is not syncing properly with the ASIAIR since version 1.3-3.37 came out. The "sync to mount" button in previous version (and the current Android 1.3 version) solves the problem. Otherwise, the mount simply will not provide proper gotos. I've had it actually going on the wrong side of the meridiain to reach a target like M31, with the scope ending up lower than the counterweights with risks of hitting the tripod.

So, I do not understand why you say the Android version is buggy and should not have the Sync from phone button. It actually WORKS and solves the issue when used with my Android phone, whereas with the iPad everything is screwed up. In addition, the ASIAIR should provide the current mount position in the Telescope settings screen, as per previous versions as it was very useful.

So I would suggest you give another look to this issue, despite what ES said to you, as the current iOS version of the ASIAIR software is not useable with the iEXOS-100.

Thanks,
Pascal
Hello Pascal, okay, we will test this again.
ZWO | Tech Support
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

Post Reply