Page 1 of 1

StarSense on Skywatcher EQ6-R Pro

Posted: Mon Oct 07, 2019 12:54 pm
by janx
Hello.
I tried to connect my Skywatcher EQ6-R Pro with Celestron StarSense (Celestron synscan unit + Celestron Hand controller) to my Asi Air, but the connection is not established.
Is it possible to connect my Celestron synscan unit to Asi Air without an EQMod cable?

Thanks

Re: StarSense on Skywatcher EQ6-R Pro

Posted: Tue Oct 08, 2019 3:15 am
by lancer jiang
Hello

When connected by Eqmod,you do not need to connect to the HC,connect the EQmod directly.Select Eqmod In Asiair Telescope drop list
When connected by HC(synscan ),you need to choose the drop list as SyncScan or Synscan Pro in Asiair Settings

Re: StarSense on Skywatcher EQ6-R Pro

Posted: Tue Oct 08, 2019 12:41 pm
by janx
When connected by HC(synscan ),you need to choose the drop list as SyncScan or Synscan Pro in Asiair Settings
If I use the StarSense, I cannot connect directly to the hand controller, but I have to connect to the synScan unit instead.
So if I try to connect the asi air by selecting the Synscan option, I get a failed connection.

Re: StarSense on Skywatcher EQ6-R Pro

Posted: Fri Oct 11, 2019 9:28 am
by Ji.zwo
janx wrote:
Tue Oct 08, 2019 12:41 pm
When connected by HC(synscan ),you need to choose the drop list as SyncScan or Synscan Pro in Asiair Settings
If I use the StarSense, I cannot connect directly to the hand controller, but I have to connect to the synScan unit instead.
So if I try to connect the asi air by selecting the Synscan option, I get a failed connection.
Here you are: https://www.facebook.com/groups/ASIAIR/ ... SEARCH_BOX
Mount -> EQDirect Cable -> ASIAIR;
Then Choose EQMod in the ASIAIR app.
That's all.