[SOLVED] ASILive fails to start

any question related to our SDK and driver

Moderators: yang, chad, ray

Post Reply
miopic
Posts: 5
Joined: Sat Dec 28, 2019 2:43 pm

[SOLVED] ASILive fails to start

Post by miopic » Fri Jan 24, 2020 9:44 am

I have downloaded the 64-bit version of ASILive, and installed it. When I try to run it, the window pops up with the error message: " The application was unable to start correctly (0x000007b). Click OK to close the application".

I uninstalled it, and installed the 32-bit version. It also failed to start, and gave me an error message. I uninstalled it.

Then I installed the 64-bit ASIStudio. It has three programs under it -- ASICap, ASIImg, and ASILive. All of them fail to start giving the abovementioned error message.

My computer is Toshiba Portégé Z20t-B 2-in-1 12.5" Ultrabook 8GB RAM 256GB SSD Touch with the freshly installed Windows 10.
Last edited by miopic on Fri Jan 24, 2020 10:48 am, edited 1 time in total.

miopic
Posts: 5
Joined: Sat Dec 28, 2019 2:43 pm

Re: ASILive fails to start

Post by miopic » Fri Jan 24, 2020 10:47 am

I solved the problem. Apparently, this is a typical problem. In my case, apparently, it was caused by the missing Microsoft Visual C++ files, or they got corrupted in the upgrade to Windows 10.

I downloaded and installed the latest Visual C++ redistributable file for Visual Studio (2019) from https://support.microsoft.com/en-gb/hel ... -downloads , and -- voila ! -- the ASILive started to work.

User avatar
chad
Posts: 660
Joined: Thu Feb 09, 2017 4:58 am

Re: [SOLVED] ASILive fails to start

Post by chad » Thu Feb 13, 2020 1:34 am

OK, Good news, and I also will let our developer knows it.
Thanks
Chad
ZWO Driver Engineer
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

amberjenk
Posts: 1
Joined: Wed Feb 19, 2020 4:06 am

Re: [SOLVED] ASILive fails to start

Post by amberjenk » Thu Feb 20, 2020 10:08 am

It was caused by the missing Microsoft Visual C++ files.

Post Reply