Asi071 diconnects from usb.. windows 10

ASI's Range of Specialised CMOS camera's

Moderator: Sam

Post Reply
Evan
Posts: 5
Joined: Thu Mar 29, 2018 5:10 pm

Asi071 diconnects from usb.. windows 10

Post by Evan » Thu Mar 29, 2018 5:28 pm

Sam:

I am having a problem with my Asi071 running on windows 10. After about 4 minutes of subs the usb signals a disconnect and the download hangs or i get a black empty image. This happens in all software i am using, sharpcap, sequence generator pro using the asi1 or new zwo selection, and in ZWO’s program. I am now attempting to use the camera on a mac.. thinking it could be a problem with my computer. On teh MAC it periodically detaches and i have to reselect the camera.

My asi071 cool pro color is an upgrade from an asi 071 cool color. It was upraded in December by Robert Muro and purchased brand new from TOLGA/ZWO
-
Example, i set it up for 10 - 1 minute images and at the download of the 5th it disconnects the usb chimes a disconnect and it hangs. The cooler will still be going and sometimes i belei. It reconnects.

I have downloaded the latest drivers and replaced all including ascom 6.3 but no luck.

Evan
Posts: 5
Joined: Thu Mar 29, 2018 5:10 pm

Re: Asi071 diconnects from usb.. windows 10

Post by Evan » Thu Mar 29, 2018 10:49 pm

The problem has apparently been fixed. The power supply was not providing the necessary amperage. I switched it out and so far, i am no longer having problems..

User avatar
Sam
Posts: 2799
Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am

Re: Asi071 diconnects from usb.. windows 10

Post by Sam » Tue Apr 03, 2018 7:18 am

that's good news
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

Post Reply