ASI071 pro hangs during image download

ASI's Range of Specialised CMOS camera's

Moderator: Sam

Evan
Posts: 5
Joined: Thu Mar 29, 2018 5:10 pm

Re: ASI071 pro hangs during image download

Post by Evan » Thu Mar 29, 2018 5:21 pm

Sam:

I am having a similar problem with my Asi071 running on in windows 10. After about 4 minutes of shots the usb signals a disconnect and the download hangs or i get a black empty image. This happens in all software i am using, sharpcap, sequence generator pro using the asi1 or new zwo selection, and in ZWO’s program. I am now attempting to use the camera on a mac.. thinking it could be a problem with my computer. My asi071 cool pro color is an upgrade from an asi 071 cool color.

Example, i set it up for 10 1 minute images and at the download of the 5th it diconnects the usb chimes a diconnect and it hangs.

Carsten
Posts: 6
Joined: Wed Mar 21, 2018 8:00 pm

Re: ASI071 pro hangs during image download

Post by Carsten » Sun Apr 01, 2018 1:27 am

Hi,
Evan posted on his thread dealing with the same problem, that it was the power supply "The problem has apparently been fixed. The power supply was not providing the necessary amperage. I switched it out and so far, i am no longer having problems.."

I'm only writing this, because he did only post his finding in his original thread.

User avatar
Sam
Posts: 2799
Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am

Re: ASI071 pro hangs during image download

Post by Sam » Tue Apr 03, 2018 7:29 am

Carsten wrote:Hi,
Evan posted on his thread dealing with the same problem, that it was the power supply "The problem has apparently been fixed. The power supply was not providing the necessary amperage. I switched it out and so far, i am no longer having problems.."

I'm only writing this, because he did only post his finding in his original thread.
thank you
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

Post Reply