Asi2600 usb connection

ASI's Range of Specialised CMOS camera's

Moderator: Sam

Post Reply
Captaindan
Posts: 15
Joined: Wed Dec 27, 2017 5:21 am

Asi2600 usb connection

Post by Captaindan » Mon Mar 02, 2020 4:44 pm

Have new asi2600. the computer doesn't recognize the camera on usb3, it knows a device has been plugged in but not what it is. It recognized the camera on usb2. Interestingly after several restarts (computer) and reconnecting the usb3 i got a recognition on usb3 but rarely only twice it worked. Used the usb2 plug in camera and no problems. any suggestions on using usb3 with consistent conectivity? the computer knows it is plugged in but seems it can't identify the device as the asi2600 in usb3, but it does in usb2
290mini and asi2600

Captaindan
Posts: 15
Joined: Wed Dec 27, 2017 5:21 am

Re: Asi2600 usb connection

Post by Captaindan » Mon Mar 02, 2020 4:46 pm

PS: windows 10 Toshiba laptop and tried 2 other computers with same results.
290mini and asi2600

Support1@ZWO
Posts: 520
Joined: Fri Dec 07, 2018 10:24 am

Re: Asi2600 usb connection

Post by Support1@ZWO » Tue Mar 03, 2020 7:15 am

Did you connect the 12V power cable when uisng the camera?

Captaindan
Posts: 15
Joined: Wed Dec 27, 2017 5:21 am

Re: Asi2600 usb connection

Post by Captaindan » Thu Mar 05, 2020 6:34 am

Yes. Works on usb2

Poor picture only 7 subs no flat or dark. Very windy shaky. just a quick trst.
Attachments
HH 7F 2 M2  2-20-20[2305843009222455462](1).jpg
290mini and asi2600

Support1@ZWO
Posts: 520
Joined: Fri Dec 07, 2018 10:24 am

Re: Asi2600 usb connection

Post by Support1@ZWO » Fri Mar 06, 2020 9:27 am

Please try it on another PC.

Captaindan
Posts: 15
Joined: Wed Dec 27, 2017 5:21 am

Re: Asi2600 usb connection

Post by Captaindan » Fri Mar 06, 2020 4:13 pm

Same result on two different laptops but maybe they don't have usb3 as it is a newer type. Will try it on a 3rd machine that is new this year.
290mini and asi2600

Support1@ZWO
Posts: 520
Joined: Fri Dec 07, 2018 10:24 am

Re: Asi2600 usb connection

Post by Support1@ZWO » Mon Mar 09, 2020 6:18 am

Thank you. Will wait for update.

Post Reply