ASI 1600, Lodestar 2 and Maxim DL

ASI's Range of Specialised CMOS camera's

Moderators: Sam, Sean.Wang

ASI 1600, Lodestar 2 and Maxim DL

Postby Rodd » Mon Mar 12, 2018 2:07 am

I am using the ASI 1600mmcool pro with an OAG and the Lodestar 2 and Maxim DL. The lodestar is plugged into the camera USB and is assigned camera 2, the imaging camera is camera 1. Guiding works fine, except when I start an exposure, guiding is put on hold until the exposure is complete. During the exposure I get the message "Reading CCD Camera". Why can't I guide and image simultaneously like I am supposed to?

Rodd
Rodd
 
Posts: 31
Joined: Fri Mar 11, 2016 8:58 pm

Re: ASI 1600, Lodestar 2 and Maxim DL

Postby Rodd » Mon Mar 12, 2018 1:26 pm

Come on--someone must know how to use the camera with an OAG and Maxim--they are all very popular. I am really up against it here and am dead in the water.

Rodd
Rodd
 
Posts: 31
Joined: Fri Mar 11, 2016 8:58 pm

Re: ASI 1600, Lodestar 2 and Maxim DL

Postby Rodd » Mon Mar 12, 2018 2:53 pm

Update--I tried using a ZWO ASI 174 to guide and it WAS recognized, but guiding still was put on hold during exposure. When the exposure was done guiding resumed. Also--there is no way to bring the ASI 174 into focus with the OAG--I tried everything.

Please help
Rodd
Rodd
 
Posts: 31
Joined: Fri Mar 11, 2016 8:58 pm

Re: ASI 1600, Lodestar 2 and Maxim DL

Postby Sam » Tue Mar 13, 2018 6:24 am

this is the ruler of MDL
I think it do this because you don't need guide when reading image from main camera
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China
User avatar
Sam
 
Posts: 2646
Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am


Return to Cameras

Who is online

Users browsing this forum: TimW and 1 guest