Search found 24 matches

by astrosatch
Mon Oct 14, 2019 5:19 pm
Forum: ASIAIR
Topic: Guiding and parking scope bug
Replies: 6
Views: 253

Re: Guiding and parking scope bug

Thanks Ji.
Keep up the good work.

Andrej
by astrosatch
Sat Oct 12, 2019 10:06 am
Forum: ASIAIR
Topic: Guiding and parking scope bug
Replies: 6
Views: 253

Re: Guiding and parking scope bug

[/quote] Hello Andrej, How about: pause autorun when dither settle timeout (new option, eg 30s) and still star lost. On the other hand, if the guiding can be recovered, okay, continue capturing. [/quote] Hi Ji. Yes, that would be great idea. There could be more options. If star is lost for more than...
by astrosatch
Fri Oct 11, 2019 6:43 pm
Forum: ASIAIR
Topic: Guiding and parking scope bug
Replies: 6
Views: 253

Re: Guiding and parking scope bug

I think you didn't understand. If clouds come or other obstacle cover the guide star then there is no way that dither could continue autorun sequence. I made a test. I set dither to every 3 images and leave it to work it's way. Everything ok. Then I covered the guidescope. Star was lost but autorun ...
by astrosatch
Tue Oct 01, 2019 7:16 am
Forum: ASIAIR
Topic: Guiding and parking scope bug
Replies: 6
Views: 253

Guiding and parking scope bug

Hi! Today I encountered on bug. Yesterday I started sequence and checked park scope and shut down asiair and went to bed. Today I thought that everything would be still and saw that the scope is still going on and asiair is on. When I checked subs, only 30 of 50 were done. But last few subs were bad...
by astrosatch
Sun Sep 29, 2019 2:06 pm
Forum: ASIAIR
Topic: Skysafari connection delay
Replies: 2
Views: 169

Skysafari connection delay

Hi! I installed latest beta 1.3 and while everything works well the connection with skysafari takes 1 minute to connect to mount. Swiping and maneuvering on screen is lagged to. However when goto command is executed, mount slews immediately. I set different settings from usb-serial to ethernet optio...
by astrosatch
Fri Aug 23, 2019 6:19 am
Forum: ASIAIR
Topic: Skysafari with Eqmod
Replies: 3
Views: 434

Skysafari with Eqmod

Greetings! On Facebook I followed instruction from Roman Hujer who successfully connected SkySafari with Eqmod. The instructions are on https://hujer.net/wiki/index.php/ASIAIR and everything went ok until I installed Iparcos on android. It connects with Asiair and EQmount, but when I tap settings ic...
by astrosatch
Tue Jul 16, 2019 12:33 pm
Forum: ASIAIR
Topic: Object database coordinates not accurate
Replies: 12
Views: 929

Re: Object database coordinates not accurate

Interesting.
Indeed I am surprised that nobody found this bug yet.
I hope that this will be corrected.

Thank you Chen for your help and effort.

Br,
Andrej
by astrosatch
Tue Jul 16, 2019 7:20 am
Forum: ASIAIR
Topic: Object database coordinates not accurate
Replies: 12
Views: 929

Re: Object database coordinates not accurate

Chen: The displayed numbers for my copy of ASIAIR and my copy of SkySafari 6 Plus are virtually identical. But both are different from your beta ASIAIR. Are you using iOS? If not, perhaps that is the difference? I am using android. However this shouldn't be the reason. Just because I'm not using IOS...
by astrosatch
Mon Jul 15, 2019 10:23 am
Forum: ASIAIR
Topic: ASIAIR User Feedback
Replies: 98
Views: 44982

Re: ASIAIR User Feedback

There is bug which is not resolved yet. I have latest beta 1.2 (60) and before I updated with every release that has been released and no luck. After autorun finishes with imaging if I have turned on shut down asiair and goto zero position only asiair shuts down and mount stays where it was. there i...
by astrosatch
Mon Jul 15, 2019 10:10 am
Forum: ASIAIR
Topic: Object database coordinates not accurate
Replies: 12
Views: 929

Re: Object database coordinates not accurate

Here are my coordinates in Asiair 1.2 latest beta

NGC 4038
RA 12h2.63 DEC -18deg 51.85'

Iancer jiang, how is possible that they aren't the same in your app?