Search found 41 matches

by stubblejumper
Mon Aug 03, 2020 4:01 pm
Forum: ASIAIR
Topic: ASIAIR User Feedback
Replies: 124
Views: 112951

Re: ASIAIR User Feedback

In PHD2 I can change the gamma of the screen display to bring stars into better relief for guiding. It is very helpful. ASIair Pro doesn't seem to have that function and my ASI290mm mini shows bloated stars with the ZWO mini guide scope. I'd also like to be able to darken the screen when using the ...
by stubblejumper
Sun Aug 02, 2020 5:09 pm
Forum: ASIAIR
Topic: ASIAIR User Feedback
Replies: 124
Views: 112951

Re: ASIAIR User Feedback

In PHD2 I can change the gamma of the screen display to bring stars into better relief for guiding. It is very helpful. ASIair Pro doesn't seem to have that function and my ASI290mm mini shows bloated stars with the ZWO mini guide scope. I'd also like to be able to darken the screen when using the f...
by stubblejumper
Thu Jul 30, 2020 4:46 pm
Forum: ASIAIR
Topic: ASI290mini not a good guide camera
Replies: 7
Views: 250

Re: ASI290mini not a good guide camera

[/quote] Hi Don, the ASI290 works well with ASIAIR PRO on guiding. Please read this doc: https://astronomy-imaging-camera.com/manuals/ASIAIR_PRO_User_Manual.pdf. [/quote] I finally got it going and it seems to be doing a good job. There is one odd thing though. I use the ZWO mini guide scope and hav...
by stubblejumper
Wed Jul 22, 2020 4:06 pm
Forum: ASIAIR
Topic: Auto guiding problem ASIair Pro
Replies: 3
Views: 166

Re: Auto guiding problem ASIair Pro

I cannot get the AG system to work properly. It starts but the DEC and RA correction commands show progressively greater adjustments until they are really big. It's as if my iOptron CEM25P is not reacting to them. I understand that ASIair Pro uses INDI. I cannot find any info about what the Guide P...
by stubblejumper
Wed Jul 22, 2020 3:52 pm
Forum: ASIAIR
Topic: ASI290mini not a good guide camera
Replies: 7
Views: 250

Re: ASI290mini not a good guide camera

Perhaps it's a settings problem but I can't get it to do a good job with my ASI Air Pro. I successfully used an Altair IMX174 camera with PHD2 on Win10 setup. It isn't supported for obvious reasons. However I can't get the ASI290mini to work under Win10 or now under ASIair Pro. Any suggestions for ...
by stubblejumper
Sun Jul 19, 2020 6:26 pm
Forum: ASIAIR
Topic: Auto guiding problem ASIair Pro
Replies: 3
Views: 166

Auto guiding problem ASIair Pro

I cannot get the AG system to work properly. It starts but the DEC and RA correction commands show progressively greater adjustments until they are really big. It's as if my iOptron CEM25P is not reacting to them. I understand that ASIair Pro uses INDI. I cannot find any info about what the Guide Po...
by stubblejumper
Sat Jul 18, 2020 2:00 am
Forum: ASIAIR
Topic: Polar Alignment Malfunction?
Replies: 2
Views: 114

Polar Alignment Malfunction?

When doing a PA, I adjusted the Alt-Az of my CEM25P mount until I got a smiley face. However, the spiked circle, which I assume is an indicator of the direction and amount off alignment, was way out of the 2' circle, not just the center circle. Perhaps my mount suddenly changed in Alt-Az, but both a...
by stubblejumper
Fri Jul 17, 2020 4:22 am
Forum: ASIAIR
Topic: Never ending Daylight Saving Time Issues
Replies: 13
Views: 3033

Re: Never ending Daylight Saving Time Issues

My CEM25P is set to -480 min (UTC -8) and standard time (I live near Vancouver BC). Yet ASI Air Pro shows UTC -8 and daylight saving time. That's clearly wrong. My initial GoTo's are off by 10-15 deg. That suggests the time may be off by 1 hour.

Don
by stubblejumper
Fri Jul 17, 2020 3:51 am
Forum: ASIAIR
Topic: ASI290mini not a good guide camera
Replies: 7
Views: 250

ASI290mini not a good guide camera

Perhaps it's a settings problem but I can't get it to do a good job with my ASI Air Pro. I successfully used an Altair IMX174 camera with PHD2 on Win10 setup. It isn't supported for obvious reasons. However I can't get the ASI290mini to work under Win10 or now under ASIair Pro. Any suggestions for G...
by stubblejumper
Thu Jul 09, 2020 3:40 pm
Forum: ASIAIR
Topic: ASIAIR User Feedback
Replies: 124
Views: 112951

Re: ASIAIR User Feedback

The mount was at the zero position when it powered up. I was in the Focus mode. I'll take a screen shot the next time I go out. I'll also be using a lens which means that the EAF will not be present. After processing some images, the focus turned out to be very good. I wondered later about clicking ...