ASICAP Auto Exposure Issue

questions or suggestion about ASICAP software

Moderators: walkfaraway, chad

Post Reply
M44DSW
Posts: 28
Joined: Tue Feb 28, 2017 7:19 pm

ASICAP Auto Exposure Issue

Post by M44DSW » Fri Sep 06, 2019 9:44 am

Hi,

I now have an ASI120MC-S USB 3 camera from you after upgrading from the older model. I am trying to use as an All Sky Camera so it runs all day and night. It is connected to my Mac OSX 10.14.6 USB 3.0 port directly. I am using ASICAP 1.6.1 and everything works fine if I do not change any settings however I have two issues.

1) If I leave the Auto tick box selected for Exposure, the camera exposure does not change at night and I do not see a picture until I untick Auto and select 1-2000s dropdown. Why?

2) Quite often I select Auto tick box with 1-2000s and the camera then freezes and the temperature reports a stupidly high figure, last night 58884 degrees C which is clearly an error, the way to fix is unplug the camera and plug back in. Why?

Many Thanks
Dave

User avatar
walkfaraway
Posts: 75
Joined: Tue May 09, 2017 5:52 am
Location: lon=120.6 lat=31.3

Re: ASICAP Auto Exposure Issue

Post by walkfaraway » Mon Nov 25, 2019 8:32 am

Hi Dave,

For the first question. If the camera exposure not change in the night, you could try to set the "auto exposure limit" as the following picture.
auto_exp_limit.png

For the second question. I'm sorry that I haven't reproduce the problem.Once we reproduce the problem, we will find a solution immediately.

Thank you.
Mouling Song
ZWO Software Engineer
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

Post Reply