ASI ST4 connection problem on ASI385

any question related to our SDK and driver

Moderators: yang, ray, chad

ASI ST4 connection problem on ASI385

Postby litoslll » Wed Dec 27, 2017 11:03 am

Hello everyone, I'm new to the forum and I've had a problem to submit to you:
I have an ASI385MC but I can not tell if the ST4 port is working properly to use it as an autoguide.
In PHD2 I select ZWO ASI Camera in "camera" and I see the correct model connected to the PC. Then I select ASI ST4 Telescope Driver (ASCOM) to check the mount but tells me that no peripheral is connected (no ASI camera detected).
The same problem appears in Maxim Dl, the camera acquires images even in DS Video mode but I can not figure out if the mount output is corrected. When I select the ASI ST4 Telescope Driver (ASCOM) it gives me no choice. The guide relay option selected with ASI cam 1 or 2 can not verify if it works.
Can someone help me please. I am going crazy.
Many thanks in advance.
Attachments
Cattura1.JPG
Cattura.JPG
litoslll
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 27, 2017 10:42 am

Re: ASI ST4 connection problem on ASI385

Postby chad » Tue Jan 02, 2018 6:03 am

Hi,
It is our fault. Our driver for "ASICamera ST4 Telescope ASCOM Setup V1.0.1.13" was not updated in time。
This drive has not been updated for a long time, so some places need to check. So it will take a long time.
Now, You can select the camera as " ASI camera (ASCOM)" / "ZWO ASI Camera", then select the montatura as "On-camera", then it should works fine.
After we update the "ASICamera ST4 Telescope ASCOM Setup V1.0.1.13" driver, you can select the ASI ST4 Telescope Driver.
Thanks
chad
ZWO Driver Engineer
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China
User avatar
chad
 
Posts: 148
Joined: Thu Feb 09, 2017 4:58 am

Re: ASI ST4 connection problem on ASI385

Postby litoslll » Tue Jan 02, 2018 6:22 am

actually I installed the 1.0.1.14 driver found in the mini cd along with the cam, but that does not work either.
litoslll
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 27, 2017 10:42 am

Re: ASI ST4 connection problem on ASI385

Postby chad » Wed Jan 03, 2018 1:53 am

Hi Sir,
Sorry again。
Same mistake in mini CD.
My advise, forget the mini CD. you know, CD is hard to download in a large amount. So sometimes the file in the CD is too old for our lastest product. That's why we recently removed CD from our products.you'd better install and upgrade the driver from our website:
https://astronomy-imaging-camera.com/

On this issue, you can install this driver from our website:
http://astronomy-imaging-camera.com/sof ... 0Setup.exe
it should be work.

Thanks
chad
ZWO Driver Engineer
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China
User avatar
chad
 
Posts: 148
Joined: Thu Feb 09, 2017 4:58 am

Re: ASI ST4 connection problem on ASI385

Postby litoslll » Wed Jan 03, 2018 4:27 pm

chad wrote:Hi Sir,
Sorry again。
Same mistake in mini CD.
My advise, forget the mini CD. you know, CD is hard to download in a large amount. So sometimes the file in the CD is too old for our lastest product. That's why we recently removed CD from our products.you'd better install and upgrade the driver from our website:
https://astronomy-imaging-camera.com/

On this issue, you can install this driver from our website:
http://astronomy-imaging-camera.com/sof ... 0Setup.exe
it should be work.

Thanks
chad




Fantastic, when I come back home I'll try the latest release right away. Thank you for finding the solution so quickly.
litoslll
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 27, 2017 10:42 am


Return to SDK & Driver

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest