ASCOM Problem

any question related to our SDK and driver

Moderators: yang, Support@ZWO

User avatar
Support2@ZWO
Posts: 668
Joined: Thu Feb 09, 2017 4:58 am

Re: ASCOM Problem

Post by Support2@ZWO » Fri Nov 10, 2017 12:58 am

Hi,
I'm glad you solved it. and thank you for sharing.
Thanks
chad
ZWO Driver Engineer
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

hugodegraaf
Posts: 2
Joined: Mon Aug 06, 2018 12:10 pm

Re: ASCOM Problem

Post by hugodegraaf » Mon Aug 06, 2018 12:21 pm

Hello, I have exactly the same problem. The replacement of "file:\\\\" is not working for me. I keep getting the error message: "No ASI camera detected." In the device manager I have an "Unknown device". Reinstalling the driver is not working. Not even by changing the administrative rights.
Can you help?

zeknoss
Posts: 14
Joined: Sun Jul 10, 2016 10:40 am
Contact:

Re: ASCOM Problem

Post by zeknoss » Mon Aug 06, 2018 12:24 pm

hugodegraaf wrote:Hello, I have exactly the same problem. The replacement of "file:\\\\" is not working for me. I keep getting the error message: "No ASI camera detected." In the device manager I have an "Unknown device". Reinstalling the driver is not working. Not even by changing the administrative rights.
Can you help?
Hi Hugo,
Did you try my solution? I solved it by editing the faulty Windows registry entries. You can see details in the first page.

hugodegraaf
Posts: 2
Joined: Mon Aug 06, 2018 12:10 pm

Re: ASCOM Problem

Post by hugodegraaf » Mon Aug 06, 2018 4:16 pm

I have done that. Does not help!

User avatar
Support2@ZWO
Posts: 668
Joined: Thu Feb 09, 2017 4:58 am

Re: ASCOM Problem

Post by Support2@ZWO » Wed Aug 08, 2018 10:02 am

hugodegraaf wrote:Hello, I have exactly the same problem. The replacement of "file:\\\\" is not working for me. I keep getting the error message: "No ASI camera detected." In the device manager I have an "Unknown device". Reinstalling the driver is not working. Not even by changing the administrative rights.
Can you help?
hugodegraaf wrote:I have done that. Does not help!
HI Hugo,
You said in the device manager, you got an Unknown device?
If the device is error in device manager, it should not a ASCOM Problem. Maybe a hardware problem.
Please upload a screen shoot, maybe I can find out what happened.
Thanks
Chad
Attachments
DevicePropertiesInDeviceManger.png
ZWO Driver Engineer
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

User avatar
mathieuclerte
Posts: 6
Joined: Sat Apr 27, 2019 1:48 pm

Re: ASCOM Problem

Post by mathieuclerte » Wed May 01, 2019 1:49 am

zeknoss wrote:
Mon Aug 06, 2018 12:24 pm
Hi Hugo,
Did you try my solution? I solved it by editing the faulty Windows registry entries. You can see details in the first page.

Except that you did not specify which registry key to look for...

Post Reply