Halo around stars ZWO ASI071

ASI's Range of Specialised CMOS camera's

Moderators: Sam, Sean.Wang

Post Reply
Domol
Posts: 2
Joined: Sun Feb 24, 2019 3:06 am

Halo around stars ZWO ASI071

Post by Domol » Thu Oct 03, 2019 8:46 am

Hi All
I still have problems with star halos on my images. I have ZWO ASI071

I had quite a few goes at taking astrophotos all year with this camera but always get halos around stars after processing. During the year I added ZWO IR filters and spacers, I tried doublets, triplet and SCT, also cooled and uncooled, and different gain levels, but alway come up with halos?

Now I’m talking about halo around all stars, not just the bright ones. Even moving the IR filter up and down the optical train didn't help much.
I have read all the forum information and don't know what else to do?
I have a typical picture attached - see link
https://www.dropbox.com/s/b50g0kcf744zg ... .tiff?dl=0

I have some the same object with the same telsecope using a DLSR, and the stars are much smaller
https://www.dropbox.com/s/jrbswxthly2ro ... 8.jpg?dl=0

What else can I try? What is wrong?
i don't think Its acceptable to be getting these halos ?
Is my camera deflective?

Thanks again for your replies and Advice
Regards

Katherine.Tsai
Posts: 285
Joined: Fri Dec 07, 2018 10:24 am

Re: Halo around stars ZWO ASI071

Post by Katherine.Tsai » Thu Oct 10, 2019 12:34 pm

Hi Dom,
We will test it in our side.

Domol
Posts: 2
Joined: Sun Feb 24, 2019 3:06 am

Re: Halo around stars ZWO ASI071

Post by Domol » Thu Oct 17, 2019 11:04 am

Hello ?
i don't think Its acceptable to be getting these halos ?
What else can I try? What is wrong?
Is my camera deflective?

I await a reply

Katherine.Tsai
Posts: 285
Joined: Fri Dec 07, 2018 10:24 am

Re: Halo around stars ZWO ASI071

Post by Katherine.Tsai » Mon Oct 21, 2019 12:31 pm

Hi Dom,
It may related to the exposure time and aperture, when you use different camera, it will show differernt star point.

Post Reply